träningEgentligen var det inte meningen att jag skulle anlita någon PT-online alls, jag skulle bara komma igång och träna. Men den där pushen. Den behöver jag ju. Så när jag fick höra talas om Myra så tänkte jag att det kanske ändå är värt ett försök. Själv är jag ju uppenbarligen inte stark, så istället för att lägga upp ett träningsprogram och ta musten ur mig själv på en gång så mjukstartar vi. 

Fokus ligger på kondition, styrka och att helt enkelt öka välbefinnandet. Eventuella centimetrar eller hekton som försvinner av bara farten får göra det. Mitt mål är inte en viss siffra eller storlek, min kropp kommer aldrig att bli vad den var förut. Det betyder inte alls att jag inte kan forma mig en snygg kropp, men målet är att hitta en balans i livet som gör träningen till en naturlig del, inte till en uppoffring.

Så för jag vet inte vilken gång i ordningen så ska det bli ordning på torpet här. Jag ska integrera träning i vardagen, ha bättre kosthållning och dessutom må bättre på köpet. Få mer ork. Den här veckan har vi en lugn uppstartsvecka, med få träningspass och korta sådana utifrån vad jag har angett passar mig. Allteftersom veckorna går så kommer vi att öka frekvensen, passen och tiden. Vanligtvis slänger jag mig ju huvudstupa in i något och sen kraschar jag efter någon/några veckor. För jag orkar inte. Faller så lätt tillbaka. Vi testar en annan variant.

För jag vägrar vara en förlorare för alltid. Samtidigt drar jag självklart åt livremmen vad gäller kosten, inte något drastiskt utan helt enkelt sunt förnuft. Vatten till dryck, inga snacks i veckorna och försöka minska portionerna. Mer grönsaker. Nyttigare. Vettigare. Framöver kommer ni självklart få läsa mer vartefter något händer. Halva poängen med att använda sig av ett upplägg för mig (bortsett från att jag ser Myra som min chef just nu) är ju att kunna ventilera det som händer, via bloggen, facebook eller instagram.

Igår var vilodag i mitt schema, idag står egentligen styrka på schemat men eftersom tant röd är av det lite mer aggressiva slaget så får jag flytta det passet till morgondagen. Blodbad på offentliga platser klarar jag mig utan, men skam den som inte är flexibel!