Jag har jobbat hemma idag, jag är nämligen ynklig som få med både mensvärken från helvetet och värk av en vidsomstand som växer på snedden. Aningen frustrerande att bli snudd på svimfärdig varje gång man går på toaletten. För ni har väl förstått att jag är bland det töntigaste som går i ett par skor när det kommer till åsynen av blod? 

Så efter lunch kom det där suget. Akut. Hela kroppen bara skriker efter choklad. Eller godis. Vad som helst. Socker. I stora lass. Är jag inte värd lite sånt? Jag som har så ont. Som låtsas att jag tycker lite synd om mig själv. Kommer på tanken att det finns en godispåse ute i köket, en påse som grannarna lämnade efter sig i lördags. Så jag smyger ut. Sniffar lite. Petar på några godisar.

choklad

Det som hände därefter kan jag knappt förklara. Men istället för att bitarna hamnade i min mage som de brukar så åkte hela påsen i sopkorgen. Hej hej! Det finns inget i mitt mjukstarts PT-upplägg som säger att jag inte får äta socker. Eller godis. Men jag gör det på bekostnad av något annat och faktiskt så vill jag ju hellre att kroppen lever på ren energi som jag har nytta utav. Det här med de aktiva valen, det är där jag har stor förbättringspotential.

Men ni är väl aldrig sugna på godis? Eller choklad? Eller muffins? Eller chips? Eller glass?

. Tortyren när Lilla A kom hem från förskolan och deklarerade att hon ska baka chokladbollar med pappa….. Skjut mig va?