Behöver jag berätta hur olägligt det är att mina vinterkängor (i och för sig efter lång och trogen tjänst) beslöt sig för att ge upp hoppet om livet häromveckan? Mitt i vintern, när reorna nästan är avslutade och utbudet begränsat. Lyckligtvis är det bara dragkedjan på ena skon som har gett upp livet, men tillräckligt enerverande för att jag inte ska vilja gå i trasiga skor resten av vintern. Kan och kan, det går. Det är bara inte vackert. Eller kanske bra för foten i slutändan. Men det går.

rieker_skor

Surfade runt och hittade då dessa. Tänker mig promenadskor. Snygga höga klackar har jag ju redan som ni sett. Fast vill egentligen ha raka svarta stövlar. Så ska man nöja sig eller leta efter drömparet på en gång? Samtidigt ser jag ju framför mig att våren lurar runt hörnet. Jag tänker mig snygga pumps (som om det skulle bli aktuellt på det här kalla kontoret) och snygga högklackade skor i övrigt. Och just ja, sen tänker jag mig en galet snygg garderob. Den som jag måste börja bygga upp. Den som jag inte har.

Kul förresten att läsa om det där med skor på jobbet. Självklart beror det ju på vart man jobbar, jag skulle nog själv tycka det var lätt olämpligt om en sjuksköterska kom och stapplade fram på klackar i en hal korridor. Sanningen är att här finns båda sidor, de som klär upp sig och de som klär ner sig. Jag har länge legat mitt emellan, men med min nya roll så känner jag lite ansvar att åtminstone göra ett försök till att ligga i framkant vad gäller framtoning. Svårt det där när man själv inte har någon uttalad stil och absolut inte förstår hur kläder ser ut om man ser bortom den där klädhängaren. Avundas alla såna duktiga personer, men å andra sidan ser jag kanske en annan helhet som andra har svårt att se. Tänk vad bra att vi är bra på olika saker.

Så med de här raderna om skor ska jag avsluta min arbetsdag, den långa. Nu återstår bara en sväng ut i snöstormen för att kunna transportera mig hela långa vägen hem och bli serverad mat på bordet. Det här livet.