Veckan innan vi åkte till Fuerteventura kom det hem en korg fullpackad med produkter från Heinz för att göra en köttfärssås – Lars ”Lycopersicum Sås” som vann år 2012. Först nu hann vi laga till den och åh! Vi tyckte kanske att kantarellerna var lite överflödiga, men gillade verkligen smaken och kommer definitivt att använda oss av balsamvinäger mer framöver. Så genomtänkt recept och kanske inte vardagsmaten i riktigt den form man är van vid – väl värt att testa!

2 gula lökar

4 vitlöksklyftor

500 gram köttfärs

2 dl kantareller

2 msk Heinz tomatpuré

3 msk balsamvinäger

1 burk krossade tomater

3 msk kalvfond

2 dl vatten

2 dl grädde

1 dl Heinz chilisås

150 gram salsiccia

4 msk smör

Fräs hackade lökar, kantareller, skivad salsiccia och köttfärs i smör. Tillsätt tomatpuré, balsamvinäger, krossade tomater, kalvfond, grädde, chilisås och vatten. Koka långsamt och länge. Smaka av med salt och svartpeppar. Tillagas med fördel under öppen eld. Avnjuts med nykokt pasta, parmesan, Heinz Ketchup och i sällskap av familj och vänner!

heinz

Tävlingen är igång just nu där du kan skicka in ditt bästa recept på köttfärssås och vinna en weekend för 2 till Bologna. Mer information hittar du på Heinz facebooksida!