Som utlovat fortsätter barnprylstemat, för några veckor  sen kom jag i kontakt med TerraCycle som ligger bakom en satsning tillsammans med några av de större företagen i Sverige vad gäller att öka mängden återvinning. En alldeles förnuftig idé – bra för miljön, bra för min sopkorg och bra för välgörenhetsorganisationen jag väljer. 

ellaskitchenbrigaden

Det fungerar som så att man ansluter sig till en av deras brigader (i dagsläget Ella’s Kitchen, Tassimo – eller Penn), samlar på sig förpackningar från dessa och sen skickar in (fri frakt givetvis) till TerraCycle. Detta genererar sen en summa pengar (20 öre per förpackning) som läggs i pott till den välgörenhetsorganisationen du väljer. Och självklart går det lika bra om du har smoothie/matförpackningar från andra tillverkare än Ella’s Kitchen också – det är materielet som är av intresse i slutändan. Nu kan du även vara med i TerraCycles vintertävling där vinsten är 500:- till valfri välgörenhetsorganisation samt en upcyclad väska fullproppad med Ella’s Kitchen.

Ella-väska med produkter

I det här hushållet är vi skyldiga till både Ella’s Kitchen-förpackningar och Tassimo-kapslar. Bidrar ni till skräphögarna?

Och psst – imorgon kommer en tävling upp där ni också har möjlighet att vinna den coola upcyclade väskan full med Ella’s Kitchen gottis!