Det är ett evigt diskuterande om vad som är viktigast på julbordet, vilka rätter man absolut inte kan vara utan – men hur ser det egentligen ut för barnen? Hur lägger ni upp julmaten för att de ska få i sig det mesta och det bästa? 

Hos oss heter julskinka helt enkelt skinka, så den biten är sällan något problem. Och köttbullar, prinskorv och potatis glider oftast ner vid sidan av. Mitt knep för att få i lite extra nyttigheter är att göra ägghalvor med majonäs och räkor – vilket 3-åringen uppskattat mycket . Istället för bara gravad och kallrökt lax har jag dessutom satsat på den varmrökta eftersom det ofta är konsistens och inte smak som mitt barn reagerat mest på. Dessutom har vi revbensspjäll på bordet, en riktig favorit! Brysselkål, rödbetssallad och bröd får ses som rena pluspoäng.

Med andra ord är det nog bara den där sillen jag inte lyckas peta i henne av. Tror jag. 

Hur ser det ut hos er?