Pris från 9500:- exkl liggdel(ar)

I somras när vi var på Rhodos lade jag märke till att det var en hel del norska familjer som släpade omkring på dessa (enligt mig) stora bestar till syskonvagnar från TFK – Trends for Kids Twinner Duo. Det är ett tyskt märke som nu även börjats säljas i Sverige – på bland annat Babyshop.

Vagnarna är stora, tunga (16,5 kilo) och tar rejält med utrymme (bredd 80 cm) varför jag har svårt att förstå hur den här vagnen ska skapa sig en plats på toppen av syskonvagnar i Sverige när priset dessutom är rejält tilltaget. Dessutom är den inte direkt estetiskt tilltalande om man jämför med Mountain Buggy Urban Jungle Duo/Duet som är de vanligaste vad gäller syskonvagn i bredd numera, eller Bugaboo Donkey för den delen. Att det sen finns bra billigare alternativ i Babytravel, Babyjogger, Carena, Bozz mfl gör ju att TFK borde ha relativt svårt att slå sig in bland konkurrensen med den prislappen.

I Sverige är det standard att köpa någon typ av liggdel (mjuklift, hårdlift eller liggkorg) och använda till nyfödda barn eftersom sittdelen inte är utformad för så pass små barns ryggar – men de jag såg med bebisar i (under 3 månader) använde inget annat än en filt som liggunderlag till sittdelen. Någon som vet om det används mindre liggdelar i Norge?

En sak har de dock som jag saknat på många andra syskonvagnar. Handbromsen. Det här är tunga vagnar att hålla emot i lutande nerförsbacke med rullgrus under fötterna.