Min Bugaboo Cameleon och många andra vagnar har inte bara lite svårt att ta sig fram under gällande väderförhållanden, jag får dra och knuffa, håller på att välta vagnen och svär för mig själv rätt många gånger under varje promenad. Rätt trött på både vagn och oplogade vägar vid det här laget. För här i Stockholm är det fortfarande inte plogat ordentligt efter förra onsdagens snömängder som föll. 

Igår kom det in ett tips från en läsare via facebook (TACK!) om Barnvagnsskidan från Axso. Den här produkten tittade jag redan på förra året och var lite sugen på att testa, men då jag hade två trehjulingar (Phil&Ted Sport samt Teutonia Spirit S3) då var det inte varken nödvändigt eller aktuellt. Nu när jag kör en vagn med två betydligt mindre framhjul är det garanterat mer intressant.

Barnvagnsskidan från Axso går att fästa på de flesta hjul med bred till 6 cm och höjd upp mot 30 cm, i paketet ingår monteringsanvisningar och tre olika spännanordningar beroende på hjulstorlek. Så bra och förenklar ju livet väsentligt för de av oss som inte har en vagn som plöjer snö! På videon kan man se hur vagnen fungerar med skidorna på. Tips till alla er andra som sliter håret av er just nu i snön!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=DZvuc8DF_1Y&w=640&h=430]

Just idag har Jollyroom med Barnvagnsskidan i sin kalender till nedsatt pris (den går att köpa trots att det står tillfälligt slut och beräknas komma in under denna veckan).