Babyjogger City Versa som lanserades i början på hösten och är en av väldigt få vändbara vagnar med en högre maxvikt än de brukliga 15 kilo har tyvärr fått sån grov barnsjukdom att alla chassis på redan sålda vagnar skall bytas ut från och med januari. Just nu är det köpstopp i butiker på de exemplar som inte blivit sålda ännu och för alla som redan köpt vagn väntas ersättningschassin komma ut i vecka 2 och det nya chassit förväntas vara i affär vecka 6.

Problemet består i korthet av att chassit kan vika sig vid tung belastning, som i att häva upp vagnen för en trottoarkant. En utförlig beskrivning av varför problemet uppstår kan du läsa här. Pinnarna som kan böja sig och därmed gör att chassit inte låser sig skall gå att böja tillbaka med egen kraft, men säkerhetsaspekten i det vill jag inte ens fundera på.

Alla som köpt sin vagn via England eller barnvagnslagret.se uppmanas fota sitt chassinummer och maila in för att få en valfri City Mini. Mer information hittar du på Babyjoggers Facebooksida.