Även om vi har pulka och hoppas på att det kommer ligga en dubbelpulka under granen så kan jag ändå inte låta bli att snegla mot en snowracer åt Lilla A. Hon som säger swisch och wiii i backen när hon åker numer men alltid tycker det går för sakta.

När jag var liten fanns det bara en enda riktig variant från Stiga – den var blå med vita streck och Stiga stod skrivet på den ”vävda” sitsen. Blått var ordet och snöret drog man upp genom att dra det runt ratten så många varv som krävdes. Och sen vevade man upp igen när man hade åkt färdigt. Rätt tidskrävande och trött var man efter några åk. Ni hade kanske likadan?

Ingår inte draganordning

Draganordning ingår!

Jag har tittat på flera olika varianter av snowracers från Stiga, där priset verkar vara skillnaden eftersom inga andra logiska beskrivningar av vad som gör produkten unik verkar finnas på några sidor. En sak har jag i alla fall sett och det är att man utöver de redan häftiga pengarna som betalas för snowracern dessutom i de flesta fall ska lägga till 149:- för draganordningen. Som numera är helautomatisk och inte kräver snurras 150 varv varje gång. Självklart kan man säkert fästa en egen variant, men det förstör ju lite helhetsintrycket av det nya.

Lekmer finns i alla fall snowracers i alla de former och de har även tydliggjort vilka som draganordning ingår till – pluspoäng! 

Har ni en snowracer? Och i så fall hur gamla var barnen när ni skaffade det?