Det är mycket prat just nu om den perfekta julklappen, kanske behöver det inte vara den där extra legolådan eller klänningen som kommer att användas någon enstaka gång och sen glömmas bort. Kanske är en tanke och en handling värt så mycket mer. Redan i början på hösten skrev jag och berättade om projektet Invisible Friend som jag (och många andra med) fått upp ögonen för, nu när det närmar sig jul och klapparna ska handlas vill jag slå ytterligare ett slag för en god gärning snarare än den högsta högen med paket.

När man köper en invisiblefriend docka betalar man för två men behåller bara en. Vi som företag skickar då den ena dockan till ett ”osynligt barn” innanför murarna eller på ett barnhem. Därav kommer du att bli en invisible friend för någon.

Det kommer vara väldigt konkret. I dockans hand hänger två identitetsbrickor med samma nummer. När du handlar dockan får du lämna kvar en bricka I butiken och den andra behåller du för att inom 1-3 månader kunna få ett brev som har följt upp vart just din Invisible Friend-docka har hamnat. 
Beställer du från hemsidan kommer en docka hem med en bricka, den andra brickan fäster vi på den dockan som sänds iväg.   

Mer om arbetet med Invisible Friend kan du läsa på hemsidan.