[youtube http://www.youtube.com/watch?v=s7MN-raNZ7E&w=690&h=410] 

Den 8:e november kommer 9-åriga Anna inte till skolan. Eftersom ingen ringer hennes föräldrar, tar det över 8 timmar innan någon saknar henne, och ytterligare 16 timmar innan hon kan återförenas med sin familj. Under hela den tiden hålls hon inlåst i en källare. Kidnappad av en främmande man. Anna räddades som tur var, men händelsen har visat på allvarliga brister i skolans rutiner.

Vi satte oss ned och funderade över hur man med enkla medel skulle kunna hjälpa skolan förhindra att något liknande händer igen. Det här är vad vi kom fram till.

Det är dags att vi följer med tekniken, idag är det få föräldrar som inte är uppkopplade via en smartphone när nätet har blivit tillgängligt och priserna. Klasslistan 2.0 är ett nytt – interaktivt sätt att sammanställa och hålla koll på frånvaron med hjälp av teknik som idag borde finnas tillgänglig. En otroligt bra idé som jag hoppas får genomslagskraft!