Efter att ha haft ett Akta Graco Logico S till Lilla A när hon var liten som vi upplevde som alldeles för stort och klumpigt föll valet i år på att testa Axkid Babyfix när Lillasyster E kom till världen. En sammanställning över hur vi funderade finns i det här inlägget på min privata blogg. 

Som helhet har jag gillat Babyfix, stolen känns djup och bekväm, Lillasyster E har aldrig klagat över att åka i babyskyddet vilket jag tolkar som ett bra tecken. Att det tydligen finns en kudde i rumpan som man kan välja att ta bort för att skapa mer utrymme för bebisen i djupled var något vi missade och insåg först när stolen skulle bytas ut. Med basen klickar man lätt i och ur stolen ur bilen när man vill ta med sig den in i affären. Eftersom stolen är en av de lättaste på marknaden tyckte jag att det kändes riktigt användbart att kunna bära med sig. Precis som alla andra babyskydd är det rekommenderat för 0-13 kilo (upp till 9 månader) men NTF rekommenderar att man byter när barnet kan sitta självt utan stöd.

Däremot kan jag känna att det inte alls kändes lika ombonat och mysigt som vi upplevde Logico S. Fullkomligt tillräckligt för att få ett godkännande från oss dock. Inte heller tyckte vi att basen (trots isofixfästning) satt riktigt bra i bilen. Nu ska ju inte en bas på ett babyskydd sitta stenhårt fast eftersom det är en del av säkerhetstänket bakom hur basen är uppbyggd, men upplevelsen är ju en del av helheten och därför anger jag det.

Babyskyddet är ett av de minsta på marknaden och fick nyligen Bäst-i-test vad gäller budgetalternativen där den närmast tävlar mot den nästintill identiska Brio Primo som huvudkonkurrent. En riktigt bra stol till ett ännu bättre pris! Jag rekommenderar högt att köpa till en bas eftersom det gör själva placerandet av bilbarnstolen i bilen så mycket enklare och smidigare.

Alltförföräldrar är återförsäljare och har just nu kampanjpris på både stol och bas.