Då för länge sen när jag skulle börja ge Lilla A mat för första gången så lånade jag Första och andra Mosboken och läste. Utmärkta böcker, bra instruktioner och lätta recept som visar på att det inte alls behöver vara komplicerat att göra bra och nyttig barnmat. Men så var det ju det där med att barnen ska äta maten också. Min äldsta dotter har aldrig gillats att matas och därmed gick vi fort över till mat hon själv kunde stoppa i munnen. Den här gången gör jag en hel del mat hemma själv åt vår 8-månaders och ser därmed extra fram emot att testa Barnmatsburken.

För alla er som funderar på att göra egen mat till era bebisar tycker jag att detta är en bra ingångsbok. Man behöver inte vara utbildad nutritionist för att koka en morot på spisen. Finns viljan finns ju vägen. Självklart betyder det inte att man heller måste laga egen mat – det finns fullgoda alternativ i affären.

Första och andra mosboken i paket kostar 109:- hos Adlibris.