Jag skrev redan förra veckan om höstmörkret och behovet av att synas (här). 

Visualight är en multifunktionell liten LED-lampa i silikon som enkelt kan förflyttas mellan olika användningsområden och fästas på alltifrån cyklar, barnvagnar, gåstavar, stigbyglar, hundkoppel, rullstolar, och väskor. Vart du än kan tänkas behöva ljus helt enkelt – eller varför inte när du är ute och reser? 

Forskning visar att risken att bli påkörd och dödad av en bil är tre gånger högre under mörker som i dagsljus. Risken ökar redan i skymningen – trots detta använder endast fem av tio föräldrar reflex. Det visar Trygg-Hansas årliga reflexundersökning.Statistik från Barnolycksfallsfonden visar att nästan 1 000 barn skadas som fotgängare i trafiken varje år och av dessa blir drygt 70 barn svårt skadade. Av de olyckshändelser som leder till allvarliga skador har drygt en tredjedel inträffat under mörker. Ljuset från gatubelysningen räcker inte för att du ska synas. Flertalet mörkerolyckor med svåra skador på cyklister och fotgängare sker i tätbebyggda områden där gatubelysningen varit på. Med Visualight behöver du inte ljusskenet från ett fordon för att synas utan du, ditt barn eller djur lyser helt enkelt själv och syns därmed bra i mörkret.

-Vattentålig
- 3 lyslägen, 2 blinkande och 1 fast ljus
- 2x 2V Lithium CR 2032 inkluderat
-Batteritid: 60 h fast och 120 h blinkande

Visualight säljs bland annat på Jollyroom och kostar ca 149:-