När vi åkte till Korfu i juni 2012 var Lillasyster E bara 4 månader gammal och jag kände inte att hon var stor nog att använda vår resevagn – Chicco Liteway. Därför tittade jag upp alternativen och det slutade med att jag hyrde en Airshell och istället släpade med oss vår Mountain Buggy Swift eftersom jag inte riktigt litar på hanteringen av vagnar när det kommer till flygplatser. 

Det hela började väldigt smidigt med bekräftelse och (om än något luddiga) instruktioner via mail angående vart airshellen skulle hämtas ut. Väl på flygplatsen gick vi till Menzies biljettdisk för att hämta ut vår bokning, men där visade det sig att inga airshells fanns tillgängliga i utlämningen utan de var tvungna att bege sig ner till ankomsthallen (där inlämningen sker) för att hämta upp en. Den här processen gjorde att det dröjde ca 30 minuter innan vi var redo att ge oss iväg till specialbagaget där väskan ska lämnas in, så var ute i god tid.

Airshells-väskan visade sig vara otroligt stor och rymlig, vilket självklart är en bra sak när man har en stor vagn men för oss som hade en liten trehjuling blev det nästan svårt att förankra väskan ordentligt så att innehållet inte ”flöt” fritt inuti. Väskan var väldigt stor och otymplig med alla remmar, vi tyckte att det var svårt att göra den liten och lätthanterlig för vidare färd när vagnen var uppackad på flygplatsen.

När vi väl landade på Arlanda efter en vecka på resande fot och skulle lämna tillbaka väskan visade det sig att det anvisade stället (efter kl 22 på kvällen) inte alls var bemannat och vi skulle bli tvungna att vända oss till terminal 2 (de flesta utrikesflighter landar på terminal 5). Lyckligtvis träffade vi på en engagerad anställd som ville hjälpa oss och tog med sig väskan på sin vagn istället.

Slutsatsen är att vi inte tyckte att det var värt strulet kring att behöva släpa på ytterligare ett tyngt och otympligt bagage när man måste förflytta sig mellan terminaler, bussar och hotell och dessutom ha barn runt benen. Det här är helt baserat på vår uppfattning om Airshell och betyder inte att produkten inte har potential, men det finns många lösa trådar som företaget behöver titta närmare på för att få en riktig succé.