Maria har bett om ett inlägg om barnböcker eftersom deras bokförråd går på repeat där hemma till deras son. 

När vi har tröttnat på att läsa böckerna brukar vara tillfället då barnen blir som allra mest förtjusta i dem. Vi blir uttråkade och barn gillar oftast att kunna memorera och veta vad boken handlar om. Mening för mening. Jag är väldigt förtjust i klassiska små och korta böcker, gärna de som barnen/bebisarna själva kan bläddra i. Våra favoriter här hemma är serien om Vem? av Stina Wirsén (som jag även tipsat om appen som finns till ipad/iphone), böckerna om Max av Barbro Lindgren samt även böckerna om Emma och Totte av Gunilla Wolde.

Eller varför inte de här nya pekböckerna i Jag vet! serien av Ingela P Arrhenius?

De böcker jag tipsar om här riktar sig till barn under 3 år. Jag återkommer inom kort med boktips för de lite äldre strax.