Amningskudde Medaljong från Rätt Start 

När Lilla A kom till världen då för drygt 3 år sen var jag helt förälskad i min amningskudde, hade faktiskt varit en stund innan eftersom den fick agera kudde även i sängen när jag skulle försöka sova. När hon sen väl var född hade jag den med mig hela tiden, lutade mig gott tillbaka när hon låg och ammade och använde den som kudde även när hon bara låg och mös på mig. När det var dags att öva på det där magläget som min dotter inte uppskattade överhuvudtaget var amningskudden till hjälp och fick henne upp från golvet, när hon skulle lära sig att sitta var den där ifall hon ramlade. Jag älskade den och var nästan lite sorgsen när det var dags att packa undan bebissakerna.

Nu när Lillasystern kom till världen har jag inte alls fått samma användning av min amningskudde, inte ens som stöd när hon skulle lära sig att sitta. Mest har den agerat prydnad och lekt osynlig i ett hörn i sovrummet innan den nu återigen går tillbaka i förvaring i väntan på försäljning. Jag tycker ändå att det är ett väldigt bra hjälpmedel att ha hemma inför de där matnings/amningsmaratonen som kommer att inträffa, för när bebisen bara vill ligga i famnen och för de gånger när axlarna och armarna helt enkelt inte orkar mer. En bra investering i avlastning till kroppen.

Amningskuddar finns i diverse olika utföranden, storlekar och material. Mitt tips är att ge dig ut och känn efter vad som passar dig bäst. Eller är du duktig på att sy – testa på att gör din egen!