Hjärnfonden har i dagarna släppt en ny webapp (som även går att få som widget i sin blogg) – Barnhjärnan.

Under september fokuserar Hjärnfonden på barn och barnhjärnan, ett område där mer pengar behövs till forskning för att hjälpa de 12 000 barn (en av tio av alla barn) som varje år föds med någon typ av hjärnskada. Därför lanserar vi idag en helt ny webb-app, ”Barnhjärnan”, där föräldrar kan lära sig mer om sitt barns utveckling och funktioner i hjärnan. Barnets fysiska utveckling är ju lätt att följa, men den otroliga utveckling som samtidigt sker i barnens hjärnor är för många en outforskad värld! Webb-appen tar upp ett antal milstolpar och utvecklingssteg från det att barnet föds tills det att det fyller ett år.

Jag som tycker det är otroligt intressant att veta vad som händer i huvudet på Lillasystern från månad till månad ska givetvis lägga till webappen direkt. Inte bara för min egen skull, men för att påminnas om att hjärnforskningen är oerhört viktig.