Får ni sovmorgon varje morgon eller har du barn som vill upp i ottan?

Här har vi varit rätt förskonade från tidiga morgnar ända tills den här Lillasystern kom till världen, hon är nämligen den som är mest morgonpigg i familjen och skulle gärna gå upp i vargtimmen om det var så, men så pigga föräldrar har hon absolut inte. Så hur kan man få barn att sova längre på morgonen?

Nu har jag snubblat över den här roliga sömnklockan från det belgiska märket BabyZoo, Apan Momo som ska hjälpa till att lära barn som vaknar alldeles för tidigt på morgonen att somna om. Är Momo vaken är det dags att gå upp, men sover Momo så är det bara att slumra in igen. Det här är pedagogik på hög nivå, eftersom barn är lätta att lära kan faktiskt en sovklocka vara användbart.

Apan Momo finns bland annat hos Alltförföräldrar och kostar ca 399:-