Ergobaby är ett av de ledande märkena på den ergonomiska bärsele-marknaden och har nu kommit med en nyhet som hade passat mina behov helt perfekt – Stowaway. Förutom att bärselen har allt jag behöver i liten förpackning så är den dessutom gjord av återvunnet materiel. Hur bra är inte det?

Jag använder nämligen väldigt sällan bärsele eftersom mina barn inte alls varit av den typen som vill bli burna jämt, utan bara i nödfall.Som när man på Arlanda får lämna ifrån sig sin vagn redan vid incheckningen, eller varför inte när man ska in och handla på ICA Maxi och barnet ska sova. Eller på shoppingrundan, i skogen eller helt enkelt när de tröttnar på att sitta i vagnen? Stowaway hade absolut varit ett hett alternativ för oss, jag gillar konceptet med att kunna lägga undan och paketera. Enkelt, smidigt och effektivt.

Bekväm, kompakt och otroligt tillgänglig. Nu lanseras Ergobaby Stowaway, en bärsele som är så kompakt att den ryms i sin egen ficka. Väger endast 550 gram men ger ändå full Ergobaby-komfort. Släng den under vagnen, förvara den lätt i bilen eller låt den bara hänga på handleden tills det är dags för användning. 

 • Material: 100 % återvunnen polyester (fodret är bomullspoplin)
 • 3 bärpositioner; mage, höft & rygg
 • Från nyfödd till 4 år eller 20 kg (spädbarnsinlägg användas från nyfödd till ca 4 mån)
 • Ergonomisk för bäraren eftersom vikten centreras på höften istället för axlarna 
 • Ergonomisk för barnet eftersom barnet sitter i s.k. grodposition som främjar utvecklingen av höft, bäcken och rygg
 • Vadderade axelremmar som är justerbara 
 • Vadderat höftbälte. 
 • Praktisk ficka på framsidan för det viktigaste 
 • Elastisk huva i svart som går att justera allt efter att barnet växer 
 • Högkvalitativa spännen testade av SGS
 • Testad av TÜV SÜD och är märkt GS för produktsäkerhet
 • Instruktioner medföljer
 • Maskintvätt 30 grader
Stowaway kommer finnas i butiker från november, utöver färgen på bilden kommer även denna olivgröna färgen att vara tillgänglig. Priset kommer att ligga på 995:-
Jag har själv en lånbytesbärsele hemma just nu från ErgoBaby – en Performance. Recension av den kommer inom kort att dyka upp här i bloggen.