I det här hushållet just nu har vi vad jag skulle vilja kalla ett tandsprickningskaos. Lillasyster E som är 7 månader har två tänder sedan tidigare som kom fram utan att göra alltför mycket väsen av sig, vi hoppades att det fortsatt skulle få vara så lätt för henne att få de där tänderna. Den senaste veckan har dock både dagar och nätter kraftigt försämrats, det är svårt att komma till ro och sömnen blir lidande vilket i sin tur stör humöret dagtid.

Här i Sverige har vi inget läkemedel på Apoteket som är direkt anpassat för just tandsprickning, men AftaMed Gel som är avsett för blåsor i munnen kan med fördel användas som lättare bedövning på tänderna enligt personal på Apoteket. Kylda bitringar, kall fruktpuré och Alvedon när smärtan är som värst är andra värdefulla tips. Tidigare fanns i det här hushållet en Umami Taste Teaser som var perfekt i syftet att kyla en liten mun då frysta bär utan problem fick plats och det inte blev för kallt i munnen av att tugga på, den saknas något enormt just nu. Kanske måste införskaffas igen?

Vad är ditt bästa tips vid tandsprickning?