Just idag har jag snubblat över flera funderingar över just hur mycket bebisar sover. Alltså inte bara jag som tycker att min sover galet mycket. Vissa dagar tycker jag knappt att hon är vaken alls. Andra håller hon sig vaken på övertid för att kompensera. Och sover då såklart bort nästkommande dag. Fast tack och lov aldrig så att hon varit vaken på natten. Inte än i alla fall.

Lillasyster E är en sovare, inget snack om den saken. Hon verkar älska att sova och gör det länge. I alla fall på dagtid som det ser ut nu med lite strul nattetid. Så på morgonen väcks hon oftast för mat och blöjbyte innan hon placeras i vagnen när vi ska lämna på förskolan.  9 gånger av 10 sover hon innan vi lämnar lägenheten. Vaknar upp 2-3 timmar senare. Mat, lite lek och så är det sovdags igen. Vaken någon timme, somnar sen till igen. Mest aktiva vakenperioden brukar vara mellan runt 18-20. Jag har räknat ihop att hon snittar på att vara vaken mellan 5-6 timmar per dygn. Man får ta tillvara på tiden helt enkelt.

Så om ni undrar varför det jämt är bilder på en sovande Lilla E i bloggen kanske ni förstår varför.