Har ni ett jobb som ni bara skulle kunna göra vadsomhelst för att få? Ett sånt där jobb som hjärtat bankar lite extra inför. Fast som man vet (i alla fall i mitt fall) att man aldrig kommer att få. Jag vet inte ens om det här jobbet finns. Förutom i mina drömmar då. 

Jag skulle vilja hjälpa reseföretag som idag inte har så funktionell marknadsföring kring deras hotell, faciliteter, närområden och hjälpa till att ta fram ett mer fungerande betygssystem beroende på om man reser som familj, par eller singlar utifrån kunders synpunkter och erfarenheter. Kunna presentera mer matnyttig information kring hotellen, sammanställa och besvara vanliga frågor redan inbakat i hotellbeskrivningen och framförallt göra bokningsmomentet mycket mer överskådligt beroende på krav och önskemål. Kanske även rikta in sig mot att få in mer omfattande recensioner från utvalda resenärer.

Det finns nämligen flertalet reseföretag därute med otroligt stor potential (främst Apollo, Solresor, Airtours och Nazar) att ta över marginaler och resenärer från sina konkurrenter (Fritidsresor och Ving) men som inte använder sina marknadsföringskanaler på rätt sätt (främst internet). Med det inte sagt att både Ving och Fritidsresor även de har en del att jobba på vad gäller informationstillgänglighet och sanningsenlighet.

För det var ju det här med resor, som jag brinner för dem. Andra tränar. Tittar på tv-program. Syr, pysslar, eller vad. Jag surfar resor.  Och hade jag haft någon typ av marknadsföringsutbildning i bagaget hade jag sökt mig dit. Till resebranschen, för det är där jag hör hemma. Jag bara känner det. Synd att de inte efterfrågar såna som mig. För jag är helt säker på att jag hade varit grym.

Jobbar du inom det området där ditt intresse ligger?