Eftersom jag hamnade efter i utmaningen så kör jag ett samlingsinlägg på dessa dagar. 

Dag 2: Låt som din mamma lyssnade på när du var liten.

Det här är ju nästan ett skämt. För mamma lyssnade väl aldrig på musik? Eller gjorde hon det? Klart att hon måste ha gjort, kanske bara inte när jag hörde. Eller så var jag alldeles för upptagen med att vara barn och inte ha en aning om vad min mamma hade för sig. Mycket troligt. Ännu mer troligt är nog att jag helt enkelt inte kommer ihåg.

Fast så minns jag den där LP-skivan som fanns. Vid spelaren bredvid löpbandet. I radhuset. Löpbandet flyttade sen ut, jag tror att det kanske användes av mig vid något tillfälle. För de som köpte det var det förmodligen snarare det dåliga samvetet som stod i hörnet och stirrade. Men LP-skivan då. Den måste hon ju lyssnat på. För inte var det jag. Bara håret fick mig ju avskräckt. Kanske, kanske kan det vara så att hon lyssnade lite på Whitney Houston också en gång i tiden. Och var kär i Christer Sjögren.

Dag 3: En låt du förknippar med att dansa tryckare.

Nu var ju inte jag tjejen som riktigt fick någon att dansa tryckare med när jag var yngre. Först var det glasögonen och sen hade jag alldeles för snygg konkurrens. Och skulle någon stackare vågat sig fram och frågat hade han förmodligen blivit sågad vid benen. För jag vågade nog inte heller. I alla fall inte förrän jag kom upp i övre tonåren och blev sådär riktigt kaxig. På krogen. Då dansades det för fullt, även om man gjorde sitt allra bästa för att snyggt glida ifrån dansgolvet innan hela lokalen tändes upp till sista tonerna. Ingen är speciellt snygg i det ljuset. Fast just en kväll brydde man sig inte, när man fick dansa med killen man trånat så efter länge, länge.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=OiRWJ6yjdGw]

Dag 4: En sång du sjunger i duschen.

Jag skulle villigt erkänna om det var så att jag sjöng i duschen, det lovar jag. Tråkigt nog gör jag inte det, dels för att våra väggar in till sovrummet är rätt tunna så stackars E skulle få plugga in hörlurar. Och dels för att just samma väggar in till grannen är precis lika tunna. I det fallet räcker ju att vi är småbarnsföräldrar och hörs ändå. Eller ja, ungarna hörs. De behöver ju inte tycka illa om mig för fler anledningar tänker jag.

Däremot kan det hända ibland att jag ligger i badet och sjunger. Då har jag dock alltid radion eller spotify som taktpinne och jag föreställer mig att det inte låter fullt lika hemskt eftersom jag inte alltid lyckas överrösta ursprungskällan.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=o8pQLtHTPaI&ob=av2e]