Nu trodde ni att jag syftade på mig själv va? Nej, det är faktiskt bebisen som jag fått råd om att minska ner antalet matningar av. Trodde jag nog aldrig skulle hända, att BVC tycker att barnet får för mycket mat. Och så är det ju tekniskt sett inte heller, det handlar såklart om att mängden mat kanske ligger bakom mycket av lillasysters problem med magen och hennes kaskadkräkningar. 

4 veckor gammal väger E numera 4140 gram och är 52 cm lång.

För har man gått upp nästan ett helt kilo på två veckor så säger det sig självt att magen kanske har svårt att hantera det matintaget (senaste vägningen för 2 veckor sedan landade på 3230 gram). Och för varje magknip vill hon ju äta, vilket i sin tur bara ökar på obehagen förmodligen. Så jag ska försöka att fasa ut matningarna till ett vettigt intervall och hoppas att det i sin tur hjälper för att magen ska må bättre. Synd bara att hon inte riktigt vill ta nappen, så det finns inte riktigt något komplement när magen tjorvar.

Igår fick vi även hem Windi-ventilerna som snälla Marie skickat oss. Tyvärr fick vi även användning för dem på en gång när det drog igång obehag på kvällskvisten och den verkade ha effekt på den lilla magen just då. Natten har sen varit lugn och bebisen har bara vaknat för mat. Tänk att bara det faktum att hon pruttat på egen hand utan att vara högröd i ansiktet gör mig alldeles varm inombords.

Annars såg allting jättebra ut, hon följde med blicken när hon skulle. Själv inväntar jag mest de där sablarns hormonplitorna som förpestade hela Lilla A när hon var i den här åldern (så pass att man knappt såg hur hon såg ut under) eftersom hormonnivåerna är som högst nu 4-6 veckor efter födseln.