20120107-100927.jpg

Så igår kväll låg jag i badet och bestämde mig för lite lätt läsning. Den här boken hängde med i en goodiebag och har sen dess legat och väntat i högen av alla andra böcker. Den är rätt hög vid det här laget.

Men i alla fall, den här boken ska på ett lättsamt sätt få föräldrar att koppla av och inte tro på alla skrönor som finns och sprids.

Fast kanske slår de hål lite för hårt. För vissa barn får känningar av att tänder kommer upp. Och ett barn med känsliga öron ska inte vara utan mössa även om de inte blir förkylda av det direkt.
Men jag håller ju med dem såklart. Vetenskapliga rön och 50% chans är inte samma sak.
Allra mest har jag hittills uppskattat kapitlet (med vetenskaplig testbakgrund tydligen) om att man klarar sig precis lika bra med som utan psykoprofylaxkurser och att uppfattningen av förlossningen i efterhand inte alls ses som bättre tack vare andningen.

Nästa badomgång hoppas jag hinna läsa ut den!