Det är med en viss styng av framtida saknad i bröstet som jag skriver det här, för 2012 kommer inte bjuda på alltför stora utsvävningar. Vi har nämligen beslutat oss för att spara ihop och någon gång framöver (innan Lilla A börjar förskoleklass) kunna göra en långresa någonstans i världen och därmed behöver vi snåla in på antalet föräldradagar vi tar ut när väl Lilla Liten kommer till världen. 

Men 2011 har varit ett underbart reseår för oss!

HÄR kan du se sammanställningen för 2010.

Årets första resa började med snöstorm, det var med nöd och näppe jag lyckades hålla vår stadiga bil på vägen de sista drygt 20 milen upp till Idre Fjäll i februari. Liftarna var öppna, snön låg vit på marken och åken var otroliga. Vi hängde i badhuset med den lilla, åkte pulka och susade nerför backarna på snowboard och skidor. Tog pauser på uteserveringen och mös i stugan.

I april landade vi i Thailand, där vi genast begav oss till Khao Lak. Vi badade, njöt av värme och sol samt åt god mat. Blev lite skitnödiga av de dånande vågorna som slog in nattetid och insåg att bananpannkakor inte var för min mage. Njöt av lugnet och blev påminda om varför vi uppskattar möjligheten att kunna resa med Fröken A. Åkte vidare till Phuket och Kata Beach där vi undrade vart vi hade hamnat. Några dagar senare tog vi oss mot Bangkok och levde storstadsliv innan vi återvände till Sverige.

Så kom sommaren och vi åkte upp många långa mil till Gäddede, väjde för rävar och fick se en sällsynt fjällripa. Snittade en dieselförbrukning på 0,47 liter/mil och åt riktigt goda fiskar som karlarna fångat. Gjorde utflykter runt och omkring, gömde oss från regnet och njöt av några få solstrålar. Vi gravida sov ikapp och åt alldeles för mycket. Njöt av naturen och jag oroade mig för att stöta på en björn eller älg.

Vår sista strapats för året gick till Kreta. En ren semester för själen, där vi mest hängde på stranden under parasollet och njöt av lugnet. Lekte i höga vågor, sov middag och åt mestadels god mat. A fick en chans att leka av sig på alla lekplatser, vi vuxna njöt av lugnet och av att vara lediga. Med taxistrejk i landet var det inte fråga om att ta sig runt och utforska ön, men vi kanske återkommer till annat resmål i framtiden.

Missa inte att tävla om 2 biljetter till Disney on Ice. Tävla HÄR