Måndag på en ojämn vecka, för oss innebär det att ikväll landar en matkasse utanför vår dörr igen. Välkommet efter förra veckans trixande för att komma på mat, något vi uppenbart är urusla på för det märker vi ju av varannan vecka.

Efter förra leveransen (där jag vill rekommendera främst Pasta Penne med ostronskivling, Fläskfilémedaljonger med kantareller) som vi kapitalt misslyckades med en tacogratäng som sedan fick upprättelse, är förväntningarna inte riktigt lika höga den här gången.  Eftersom jag förlitar mig på att testpanelen innehar smaklökar så tror jag inte att det går att bli fullkomligt besviken. Fläskkotletter har aldrig varit någon favorit om vi säger så. Utöver det finns en vegetarisk rattatouille som jag gärna vill döma ut i förskott men egentligen tror kan vara ganska god när den väl serveras.

Sen finns det ju förväntningar också, den här veckan finns en Tasteline favorit med på menyn – nämligen en Fisksoppa med smak av saffran. Jag älskar saffran. Och fisksoppor. Nästa höjdpunkt får bli Västerbottenbiffar, även om den där pressade potatisen är ett stort frågetecken (ännu mer eftersom vi saknar en potatispress). Och basilikapastan med tonfisk är nog inte helt dum den heller.

Enda nackdelen med vår kasse är att den alltid kommer sent på kvällen, så ikväll lär jag inte få njuta av någon av dessa rätter. Men i mitt kök snart kommer följande att tillagas:

  • Basilikadoftande tonfiskpasta med tomat
  • Fläskkotletter med krämiga kantareller & höstsallad
  • Västerbottenbiffar med lingonsås & pressad potatis
  • Rattatouille med ris & stekt ägg
  • Tastelines populära fisksoppa med saffran