Den enda nackdelen med riktigt bra  böcker är att man får en oförmåga att sluta läsa. Jag bara måste bli klar. Sträckläser långt in på natten. Men å andra sidan är det just ett tecken på att boken i alla fall var lite fängslande. Carin Gerhardsen är en av mina absoluta favoriter på den svenska deckarhimlen just nu (tillsammans med Kallentoft). Missa inte de tre tidigare böckerna i Hammarbyserien innan du ger dig på Helgonet.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cYuuBR4tNTk#!]

”Gud är god. I natt vill Gud oss väl.” Det är vad den högt älskade och respekterade familjefadern Sven-Gunnar Erlandsson tänker när han segnar ner under den mäktiga augustimånen, skjuten med ett skott i nacken efter en krogkväll i glada vänners lag. 

Det är semestertider, men kriminalkommissarie Conny Sjöberg kallar samman arbetslaget med Sandén, Hamad och Westman från Gerhardsens tidigare böcker. Styrkan har dessutom utökats med två nya förmågor. Den charmige rockaren Odd Andersson, känd från tv, och den oberäkneliga Hedvig Gerdin, som nyligen återvänt till Sverige efter trettio år som diplomathustru