Tyvärr har jag varit urusel med kameran kring våra matstunder förra veckan, men jag känner ändå att jag måste tipsa om några recept från kassen. Av (förra) veckans 5 recept vill jag faktiskt sträcka mig så långt att jag rekommenderar 4 av dem. Enda anledningen till att jag inte har något gott att säga om det 5:e beror på att vi fick för lite sötpotatis till receptet, därmed kastade jag in kycklingen i frysen (inte hann jag reklamera bristen på sötpotatis heller eftersom jag klantigt nog inte märkte det vid leverans och inpackning).

Jag vet att en del av er varit nyfikna på hur maten fungerar med en 2-åring. Och jo, hon äter. Så länge det inte är potatis, men det äter ju å andra sidan inte jag heller så det är knappast något problem att byta ut mot annat. Jag vill förresten till och med påstå att hon äter med riktigt god aptit, utöver det påpekar hon minst 10 gånger per måltid exakt hur gott det är. Så vi inte missar det. Och så får vi känna oss lite som mästerkockar.

Först ut var Kantarellpasta med spenat&Parmesanost. Klockren i smaken, sen att E glömde salta pastan innebar en dutt med sånt vid sidan av. Självklart vanligt bordssalt, tydligen innehåller min favorit havssalt inget jod och är därför inte helt perfekt för gravida. Dock var detta det snålaste receptet matmässigt vi fått (vilket iofs bara antyder att det passar för 4 personer) eftersom både Es och min lunchlåda blev lite skrala. Eller så åt vi allihop alldeles för mycket. Ni får själva lista ut rätt alternativ.

Dagen efter gav jag mig på Yakiniku med ris och rårivna morötter, ett recept jag definitivt kommer använda flera gånger. Fast en liten touch av ingefära, lite sesamfrön till garnering och glöm för sjutsiken inte att smaka av! Det blir lätt för mycket soja och för lite honung. Eller tvärtom. Nästa gång tänker jag göra receptet en aning mer såsigt, även öka mängden rivna morötter.

Veckans fisk var Persiljestekt lax med jordärtskockspuré. Smakrikt, enkelt och oerhört uppskattat att slippa enbart potatisen. Eftersom vi saknade potatispress (så utrustade är vi i vårt kök) fick jag använda min stavmixer istället. Trots att jag uteslöt mjölken helt var purén nästintill rinnig. Fast god, såklart. Sen att det var persilja på laxen kan vi ju ta en annan diskussion om. Jag och det gröna järnet är alltså inte kompisar ännu, men jag försökte. Och gott var det när jag petade bort den. Lite mer avsmakningsteknik på purén också och vi har en höjdare som är mättande!

Sist ut i vårt lilla middagsrace var de Getostfyllda lammfärsbiffarna med grillade rotfrukter. Och vilken fullträff, trots att E missade saltet (igen). För getost får man ju nämligen inte äta som gravid om det inte har kokat, så jag var i extas. Lite besviken över att själva biffarna inte hade mer ostsmak möjligtvis, men det kan man lätt överdosera för egen maskin till nästa gång. Vad gäller rotfrukterna spädde jag ut det hela med lite sötpotatis, mer morötter än vad som var i receptet. E har nämligen aptit när det kommer till maträtter som dessa, det har jag lärt mig. Och aldrig att tsatziki på 2 dl yoghurt räcker i det här hemma, så dubblering skedde. Sen smakade det riktigt fint i kistan! Ett extra tips är några droppar honung över rotfrukterna när du serverar dem – underbart!

Kanske fanns det något som kunde locka Era smaklökar?