Som jag redan beskrivit var vi inte överförtjusta i stranden, den nedanför oss var knappast barnvänlig och med de vågor som gick rätt så ofta var det knappt att man vågade sig ut själv på hala klippblock.

Istället hittade vi platser en 10-15 minuters promenad längre bort längs huvudgatan där sandbotten var ren, där det inte heller var för mycket folk. Inte för att det var något problem någonstans egentligen. Mer att vi hade lite extra utrymme kring stolarna.

Vi badade en del, men inte så mycket som jag hoppats på. Vattnet var för kallt både för mig och A. Huttrandes skyndade vi oss upp efter några få minuter, sen fick värmen komma i handduken. Borde inte havet vara varmt i augusti?!

Det bästa Lilla A visste var när vågorna gick höga och hon själv fick hoppa i dem med sina puffar på. Ibland blev hon lite osäker och ville sitta på armen och hoppa istället, ibland fick vi helt enkelt lyfta upp henne över våra huvuden när vågorna bröt långt ut. Tack och lov var det inga som helst underströmmar som drog ut en, så det var riktigt skoj (för hela stranden) att leka i vågorna. Först vår hemresedag gick vågorna så pass höga att det var röd flagg på stranden, i de bryningarna hade jag aldrig tagit mig ut.

Vi införskaffade en luftmadrass att leka med, men i efterhand förstår jag inte hur jag orkade släpa den 15 minuter dit och 15 minuter hem varje dag, för så stor användning fick vi ju inte av den. A tyckte dock att den var rolig att klättra upp på och sen ”ramla” av. När hon inte frös det vill säga… ;)

Vi grävde en del i sanden också, byggde sandslott och hämtade vatten i havet. Här fick jag mina pauser att läsa min bok i godan ro, när den lilla sen efter lunch drog till med sina 2,5 timmars vilor i vagnen passade jag och E på att njuta (de dagar det fläktade nog det vill säga, annars gick vi mot hotellet istället). Mitt största störningsmoment i läsandet var den eviga strömmen av försäljare och massörer som passerade var 5:e minut och krävde uppmärksamhet vareviga gång. Även om det var samma person som gått förbi redan 10 gånger tidigare under dagen…