Äntligen kanske vi får någon ordning på det här med matlagningen på vardagarna. För utan att gå in på detaljer så har mathållningen varit katastrof en bra period, jag vill ha grönsaker på bordet, jag vill ha nyttig och näringsrik mat. Det är bara tiden, planerandet och fantasin som inte riktigt går ihop sig.

Så ikväll hoppas jag tacka Lina igen. 

På veckans meny finner vi följande:

  • Torsk i folieknyte med färskpotatis och kokta grönsaker
  • Vitlöksmarinerad rostbiff med färskpotatissallad
  • Couscoussallad med fetaost och grillad aubergine
  • Ljummen pestopasta med rökt bog och bacon
  • Bbq-marinerad kyckling med rostade grönsaker
På förhand är jag inte helt övertygad, potatis är en sån där sak som jag helt enkelt inte gillar. Färskpotatis går bra i början på sommaren, men efter midsommar har jag oftast fått nog och tycker det räcker tills året därpå. Vissa rätter kommer alltså jag (och Lilla A som ärvt sin mammas potatisogillande) få komplettera med mer grönsaker/pasta/ris. Sen var det den där fisken i foliepaket som aldrig lyckas få någon smak, men jag hoppas bli överbevisad!