Är man i Bangkok med en 21- månaders funkar det inte att bara springa i affärer. Och eftersom det är 40 grader utomhus finns inte riktigt det alternativet. Visserligen hade vi en utomordentlig pool på vårt hotell, men njae – solsemestern lämnade vi bakom oss när vi lämnade Phuket.

Så istället begav vi oss till Siam Ocean World som ligger i nedre plan av köpcentret Siam Paragon. Inträdet för vuxna kostar 900 BHT (ca 200 SEK) och för barn som är över 80 cm 700 BHT(150 SEK) . Lilla A hade dock vett att dra ihop sig lite i vagnen och vi slapp därmed inträde för henne. Hade hon däremot valt att gå själv hade vi fått betala eftersom mätsticka fanns uppsatt och vid det här laget kan jag garantera att den lilla damen nått över det strecket, trots att hon bara var 79 cm lång för några få månader sedan.

Vi såg till att komma hit efter lunch, gick runt och tittade på monsterstora krabbor (släng er i väggen alla krabbor som är med i Deadliest Catch), läskiga ålar och färgglada fiskar. Självklart var det de färgglada småfiskarna som lockade allra mest för Lilla A, vi stod länge vid varje monter och tittade noga.

Allra bäst var nog popcornen man fick köpa (eller köpa till i sin biljett) och lekrummet som fanns. Fröken hoppade glatt in, men jag ska inte säga att hon släppte loss. Ni ser själva minspelet. Det var kul, men hon var skeptisk. Däremot var det såklart väldigt impopulärt när vi var tvungna att gå därifrån.

Vissa tider under dagen har de såklart shower, de matar djuren. Vi lyckades träffa ett av tillfällena när de gav sig in i den stora bassängen för att ge mat till vissa av de större fiskarna. Fröken blev helt fascinerad av de stora rockorna och hajarna som rörde sig i de stora tunnlarna och akvariet, så att hon nästan ramlade baklänges när hon skulle titta rakt ovanför sig.

Själv tyckte jag att det var lite obehagligt i det stora akvariet eftersom hajarna var väldigt närgångna och dykarna (dvs personalen) inte verkade avslappnade utan ständigt vred på sig, petade bort närgångna hajar (och rockor) som kom för nära. Jag tyckte inte att det såg ut som en helt bekväm situation, men vi får hoppas att den säkerheten är större än den såg ut. Möjlighet fanns även att åka på en glasbottenbåt ovanpå detta akvarie, men vi avstod eftersom kön var så pass lång och det skulle kräva att A satt stilla i 15 minuter tillsammans med 10 andra personer på en liten ranglig båt (som man absolut inte fick ställa sig upp på).