Så fort vi frågade någon om shopping innan vi åkte till Thailand rekommenderades MBK i Bangkok, så vi var ju inte sämre än att vi skulle dit. På väg dit stötte vi på lite hinder, det slutade med att vi fick åka omvägar och köra en svängom i China Town med stopp på hotellet för ombyte innan vi kom fram. Därifrån är allt förbindet och du hamnar på thailands svar på Åhléns City. Ta dig bara igenom den affären och du är ute i en öppen basar!

Supersmidigt var det iaf att hoppa på skytrainet och åka till ändstationen vid National Stadium. Det enda tråkiga är att det inte finns några hissar, barnvagnar måste bäras i många trappor för att komma upp och ner från stationer och in i byggnader. Det är billigt att åka skytrain, men inte mycket billigare än att ta en taxi. I rusningstrafik är dock all transport som inte innebär köer lättare att hantera och snabbare. Ingen att tjafsa med om priset, maskinen ljuger inte.

Nu var det ju inte riktigt vår typ av shopping, varken jag eller E är mycket för några billiga kopior av kläder med stora märken på (varken till oss själva eller barn), så det blev mest att titta och strosa omkring vilket inte heller är fel och en upplevelse i sig. Helt klart finns fynd att göra, jag kom iaf hem med ett par G-star Raw jeans i rätt storlek som jag fullkomligt älskar. Hade lätt kunnat köpa med mig flera extra par av dem för 150:-. Däremot glömde jag helt av att köpa med mig Converse. Det jag egentligen var ute efter…

Kanske hade jag helt fel bild av MBK också. Att det skulle vara fräscht, luftigt och maffigt, precis som jag upplevde både The Curve och One Utama i Kuala Lumpur, men det är knappast en rättvis jämförelse heller eftersom det inte är samma typ av köpcentrum.  Och sen det nyöppnades 2005 har det säkerligen hunnits slitas en hel del igen, men toaletterna var iaf nära på fräscha. Om du har barn med dig kan du dock helt glömma att hitta något bra ställe för att byta blöja. Jag letade mig blind.

Vi gick iaf runt i byggnaden några varv vid flera tillfällen, passade samtidigt på att även göra besök på de närliggande köpcentrumen Siam Discovery, Siam Center och Siam Paragon.  Alla tre lite mer exklusiva (mer och mer i den ordning de står) med mindre souvenirer och mer inhemskt mode och eller större designerkedjor. Zara och Mango (MNG), French Connection mfl. För att inte tala om lyxigare märken som Hermés, Chloé och numerärer med andra butiker. Ni vet såna där som man blir hysteriskt fattig av att bara titta in i. Sen känner jag mig alltid för dåligt klädd för att ens göra entré i den typen av butiker, så det blir aldrig av.

Inuti Siam Paragon finns förutom Siam Ocean World även en Gourmet Supermarket för riktiga finsmakare. Tänk er Östermalmshallarna i en och samma affär, med allt du kan tänka dig. Frukt, godis, färdiglagad mat, seafood och bakverk var några av de sakerna jag dreglade över. E förstod inte riktigt varför jag ville in och ”titta” ens. Jag tror han såg notan framför sig…