Ryktet sa oss att delar av Bangkok var avspärrat för demonstrationer häromdagen, vilket gjorde att inte ens BTS:en trafikerade vägen mot MBK och Siam (eller något annat område med shopping). Råden man gav oss var att det var bäst att hålla sig borta, men efter vår tredje rekommendation att bege oss till The Brioni började vi tro att någon bara var utlejd för att hindra oss. Att vi såg så villrådiga ut, eller bara vilse. För att slippa dras in till skräddare på The Brioni (vilket i efterhand kanske hade varit en bra idé för en galaklänning till mig själv) så hoppade vi på en turistbåt som går längs Chao Praya och tog oss bort mot China Town. Och det var verkligen så att vi fick hoppa på i farten med barnvagn (på väg hem), efter det var vi sisådär sugna på att fortsätta utforska floden per båt.

Helt galet underbart område med vad du än kan tänka dig att vilja köpa i horder. Här köper man inget en och en, utan det är mängdrabatt som gäller. Eller vad sägs om ca 25 hårspännen till Lilla A för 50 BHT (10 kronor). Det är gosedjur, det är skärp, det är pappersservetter, det är kurvert, det är tyger och bäst av allt – det är mat. Nu var vi inte riktigt i vårt esse, utflykten var oplanerad och vi var inte helt uppskattade där vi fick tränga oss fram i de redan trånga gränderna med en barnvagn (som strejkar och knappt svänger) och vi hade en urusel karta. Alltså gjorde vi inte annat än att virra runt i cirklar på jakt efter ingenting, men ändå allt.

När det är lunchdags fullkomligt väller det in kontorsarbetare på gatorna, de handlar med sig mat från diverse stånd och sedan försvinner de in igen. Fast jag undrar jag vilka alla andra på gatorna är, för turister fanns bara ett fåtal i sikte, ändå var det proppfullt. Vår enda shopping blev dock hårspännena och några flaskor med färskpressad apelsin/lime-juice som A tömde när hon vaknade från en svettig vila i vagnen. Vatten är överskattat, vi kör på juicer/shakes för att få i extra kalorier om det finns tillgängligt.

Hade vi haft rätt förutsättningar hade jag utan tvekan kunnat strosa runt i dessa kvarter hela dagen, utan stress och utan att behöva trängas. Som det var nu räckte det fullkomligt med de få timmarna som vi gick vilse, trots att vi missade hela marknaden, efter att tittat noga på den lokala skräddaren och hans liknar vände vi tillbaka till färjan och vände hem för lunch.