Det är den 22 december 2010. Utanför vräker snön ner trots att det är nästan 15 minusgrader utomhus. Om bara två dagar är det julafton med allt vad det innebär. Lilla As första riktiga julafton, en dag som jag hoppas föreviga på bästa sätt.

Och just i det här ögonblicket sitter jag bara och drömmer mig bort.

Fritidsresors hemsida hittar jag det hotell jag bodde på allra första åren vi var på Mallorca. Det hotell där jag fastnade i hissen och sedan helst inte ville åka. Ett av hotellen som låg så pass nära stranden att man bara kunde springa emellan pool och hav. Minnen av mig själv och min kusin M, av kvällarna med minidisco och synen av mamma och moster som beställde in ren tequila (av misstag ska tilläggas). Jag skulle så gärna åka tillbaka och bo på alla de där hotellen igen, vara lite nostalgisk över den tiden. Det har gått 20 år sedan jag var där första gången, trots det känner jag fortfarande igen gatorna, affärerna och restaurangerna. Räknar vi antalet gånger jag faktiskt varit på ön är vi uppe i minst samma antal, kanske till och med mer.

Paraiso de Alcudia

Alcudiabukten

Jag är så tacksam för att min mamma valde att ge mig alla de semestrarna, reslusten och suget efter mer (även om hon själv mest förbarmar sig eftersom hon inte gillar att vi är ute och reser). Just till Mallorca lär vi nog inte återvända alltför snart, E som är en rookie i Europa sammanhang anser sig ha alldeles för mycket nytt att utforska för att återvända dit riktigt än. Och vi har ju faktiskt varit där. I juli 2007, med en veckas magsjuka och penicillinkur som resultat var egentligen allt vi hann med av Mallorca en tripp till Palma, så kanske ändå?

Intressant är att jag inte kan hitta ett enda hotell som vi bott på under åren som försvunnit ur resejättarnas utbud, trots att det gått många många år.