Wow, redan nu i september kan jag sammanfatta vårt resår 2010.

Sorgligt men sant finns det inte några fler resor inplanerade för året, vilket kanske inte är så konstigt egentligen. Man kan ju inte resa hur mycket som helst, vi behöver lite tid att landa i vår vardag igen. För det är här man måste finnas för att kunna längta bort och att leva i verkligheten en tid är inte helt fel. Vart nästa resa bär hän är inte bestämt, men jag hoppas på en längre resa under slutet på nästa år.

Malaysia: Fem veckor med storstad, shopping och öliv var precis vad vi behövde i vinterrusket. Hemma föll snön tungt över landskapet och vi njöt av 35 gradig hetta. Kuala Lumpur blev vår vistelseort, där även As farmor och farfar höll till. Och nu i efterhand är jag såklart så jävla glad att vi gjorde den resan. Lilla A lärde sig att sitta själv, att bada i havet och blev en mycket socialare och gladare liten tjej. Vi åkte till Langkawi och levde loppan i två veckor, aktade oss för stora maneter och kuskade runt i Tuan. Tog stora linbanan upp till toppen av berget och kände oss riktigt mäktiga.

Vemdalen: Lagom till alla andra började tröttna på vintern redan i februari satte vi oss i varsin bil med bästa Cissi och Johan och styrde upp mot Hälsingland. Lilla As första vintersemester blev en fullträff och vi andra fick några helt underbara dagar i backarna med solen som sken i ryggen!

Gäddede: När juni månad gjort entré stoppade vi in barn, vagn och packning i bilen och började köra de många, långa milen upp till Jämtland och Johans farföräldrars stuga mitt ute i ingenstans. Lyckades pricka in de allra första fina dagarna för året och njöt av sol, fiske och god mat hela veckan lång. Åkte över till Norge och gjorde gästspel, tittade på Vattenfall och sov gott.

Barcelona: Från ett tokvarmt Sverige åkte vi ner till ett ännu varmare Spanien i mitten på juli, vandrade, utforskade och mös med storstadspulsen. Tittade på mästerverk, strosade på La Rambla och njöt av havsbrisen. Åt tapas, glass och åkte tunnelbana fram och tillbaka genom staden. Hade en underbar vecka, återvände hem med ett leende på läpparna och ett löfte om att återvända.

Kefalonia: Åkte till Grekland med milda förväntningar, hamnade på en grön ö med underbar utsikt från hotellet. Badade vid poolen, slappade och åt god mat. Vi hyrde bil en vecka och tog oss runt hela ön, passade på att titta på alla måsten. Provade nya stränder varje dag, återvände till ett fåtal. Njöt av att se Lilla A utvecklas i en rasande fart, hur hon blev en riktig liten tjej med krut. Fick favoritrestauranger som vi återvände till, testade lekparker och fick sovmorgnar.