Snart har vi betat av alla sevärdheter vi ansett vara värdiga vårt besök här i KL, idag var det dags för Aquaria. Egentligen har vi ju redan sett undervattenslivet när vi var inne på Underwater World i Langkawi, men något nytt måste väl finnas?

Vi packade ner Lilla A i bärsele inför den korta turen ner på stan.

På väg ut på äventyr

Räckte med att vi gick utanför dörren så sov någon....

Vet ni varför A har börjat fått ha hårband med rosetter på sig (förutom att hon uppenbart är sjukt söt i dem?!)? Jo, därför att oavsett klänningar, rosa kläder, lackskor eller rosa solglasögon frågar alla om det är en pojke. Allvarligt? Varför? Så pojkig är hon väl inte?

Aquaria ligger i KLCC, som i sin tur ligger i botten av Petronas Twin Towers rätt så centralt.

Suria KLCC

Här inhyses självklart även ett shoppingcenter, men eftersom man är förbjuden att åka rulltrappa med barnvagn och hissarna verkar vara mer av en sightseeingattraktion snarare än ett transportmedel kollade vi aldrig vad det fanns för butiker. Det vill säga förutom alla designerbutiker jag gärna gått in i, men blev ruinerad bara av att tänka på.

Så istället gick vi den långa promenaden under jorden bort mot byggnaden där akvariet ligger. Återigen lyckades vi hitta en väldigt bra dag och en väldigt bra tid, för det var knappast trängsel därinne.

Man kan ju lugnt säga att det är en högre standard på akvariet här i KL gentemot det vi såg i Langkawi, då menar jag främst med skötsel och reningsarbete. På båda ställen kan man tycka att det är lite väl lite plats för vissa djur att leva och röra sig på, men det är åtminstone inte något ur som sitter fast rent tekniskt.

Gliding Gecko

Färggrann krabba

Läskigt stora räkdjur med riktigt fina skal

Med andra ord var det en hel del som vi hade sett sen tidigare, men något vi inte hade lyckats pricka in var matningsdags. Det gjorde vi nu, dessutom hade vi turen att kunna sitta längst fram på kakelgolvet framför tanken där dykarna kom ner. Lilla A var helt fascinerad av sköldpaddan, följde spänt dess väg längs glaset.

Matning av en stor manta

Mat är poppis

Sköldpaddan som cirklade runt framför oss

En lunch senare med utsikt över KLCC Park stack vi vidare till Berjaya Times Square för lite shopping.

Mulen dag över KL